E-mail Hesabını "+" İşareti ile Özelleştirme

email +

Hiç daha önce bir alışveriş sitesinden indirim almak için bir bültene kaydoldunuz mu ve daha sonra gereksiz e-postalar almaya başladınız mı? Üye olduğunuz bazı siteler sizden izin almadan e-mail hesabınızı başka firmalara pazarlayabilirler ve sonrasında hiç bilmediğiniz bir firmadan gereksiz e-postalar alabilirsiniz. Bu gibi durumları takip etmek ise gayet kolaydır.

Tamamen farklı bir Gmail hesabı oluşturmak zorunda kalmadan tüm bu istenmeyen postaları, tek bir e-mail hesabında toplayabilirsiniz. Bunun için E-mail adresinizin sonuna "+" işareti koymanız yeterlidir, ve bundan sonra herhangi bir kelime veya sayı kombinasyonu ekleyebilirsiniz. Özelleştirmiş olduğunuz bu e-mail adresini yeni bir hesap açmış gibi kullanabilirsiniz.

Orijinal e-mail adresi, kullaniciadi@gmail.com

Özelleştirilmiş e-mail adresi, kullaniciadi+haberbulteni@gmail.com


Gratis alışveriş sitesine özelleştirilmiş e-mailim ile üye olduktan sonra gelen e-mail.


e-mail +

Eğer saçma bir yerden gratis kelimesi ile özelleştirdiğim e-mail adresime bir mesaj gelirse, buradan anlamam gereken Gratis üye olduğum e-mail adresimi koruyamamış veya pazarlamış diyebiliriz. 


Faydaları?

- Bir site veya uygulamada birden çok hesap açmanız gerektiğinde yeni bir e-mail hesabı oluşturmadan e-mail adresinizi "+" işareti ile özelleştirip site veya uygulamaya tekrar üye olabilirsiniz.

- Site veya bültenlere üye olduğunuzda eğer ki spam mesajları alıyorsanız yine özelleştirilmiş e-mail adresinizle kayıt olarak bu spam mesajlarını filtreleyebilirsiniz.

- Üyeliklerinizi daha kategorize halde tek bir e-mail hesabında toplayarak izleyebilirsiniz. Mesela bir kitap kulübüne üye olduğunuzda kullaniciadi+kitapkulubu@gmail.com şeklinde veya işiniz için kişisel hesabınızı kullanmak yerine kullaniciadi+sirket@gmail.com adresini kullanıp gelen e-maillerinizi daha düzgün bir şekilde izleyebilirsiniz.


e-mail +


YORUM YAZ:

3 Yorumlar

  1. Selam uzun zamandır buralarda yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi de takipteyim sizden ricam bloguma göz atıp takip eder misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Türköz15 Ağustos 2021 23:50

      Selamlar :) Tabii ki. Hatta sizi telegram grubumuza da beklerim.

      https://t.me/blogger_tr

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..