Ücretsiz Kendi QR Kodunuzu Oluşturun

QR Kod


QR kod Japonya'da ortaya çıkmış siyah ve beyaz karelerden oluşan 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Günümüzde kullandığımız yan yana çizgilerden oluşan barkodlara göre içerisinde daha fazla bilgi barındırabilmektedir. %30 civarında hasar aldığında bile okunabilirliğini korur.

QR kod temelde bilgi akışını hızlandırmak için ortaya çıkmıştır.  Normal barkodlara göre daha hızlı tepki verirler. Bu kodları hayatımızın her alanında görme olasılığımız vardır. Bir markette kampanya kodu şeklinde veya bir iletişim bilgisi olarak karşımıza çıkabilir. Telefonumuzun kamerasıyla QR kodu taratarak kişinin adını-soyadını, telefon numarasını, adresini ve mail adresi gibi bilgilerini hızlıca telefonumuza aktarıp rehberimize ekleyebiliriz.
...

Günlük Hayatta En Çok Karşılaştığımız Alanlar?

- Web sitemizin tanıtımını yapmak için QR kod içerisine web sitemizin linkini gömebiliriz. Aşağıda görmüş olduğunuz QR kodda diğer bloğumun linkini paylaştım. Kodu taradığınızda siteye yönlendirileceksiniz.
muCosmo - Bilim dünyasında küçük bir gezinti.

- Bir mobil oyun geliştirmiş iseniz sokaklara QR kod yapıştırıp insanların kodunuzu taradıktan sonra oyununuzu oynamasını sağlayabilirsiniz. Böylece oyununuzun güzel bir reklamını da yapmış olursunuz.

- Son zamanlarda, sınav kitaplarındaki soruların yanına QR kodlar eklenmeye başladı. Telefonunuzda yüklü olan QR Kod Okuyucu ile bu kodları okutup videolu soru çözümlerine ulaşabiliyorsunuz.

- Araba satışlarında da kullanılmaktadır. Örneğin, satışta olan bir arabanın camında büyükçe bir QR kod görebilirsiniz. Bu kod tarandığı vakit, telefonunuzun ekranında aracın modelinden fiyatına kadar tüm bilgileri görebilirsiniz.

- Diğer bir alan ise, kartvizittir. Daha modern kartvizitler oluşturmak için artık iş adamları kartvizitlerinin arkasına QR kod ekletiyor. Sizlerde ücretsiz bir şekilde QR kod oluşturup kartvizitinize ekleyebilirsiniz.
...

QR kodlar sıklıkla siyah ve beyaz görünümlü karakterlerden oluşur. Ama bunlara bağlı kalmayıp renkli, farklı çizgi stillerine sahip QR kodlar oluşturmamız da mümkündür.

Ücretsiz veya ücretli şekilde birkaç QR Kod Oluşturma uygulaması mevcuttur. Ücretli sağlanan QR kod servisleri ile bir QR kod oluşturmak isterseniz, ücretsiz uygulamalardan farklı olarak QR kodunuzun takip ve performans analizini de yapabiliyor olacaksınız. Bu özellikler arasında QR kodunuzu kaç kişi taratmış, hangi telefon markalarından girilmiş gibi bir çok bilgi elde edebilirsiniz.

QR kodları okuyabilmek için telefonunuzda bir QR Kod Okuyucu bulunmak zorundadır. Tavsiye edebileceğim ücretsiz QR kod okuyucular arasından QR CODE READER uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Eğer QR kod okuyucu, kodu okuyamıyorsa ya resmi biraz küçültün ya da telefonun kamerasını QR koda biraz daha uzakta tutun. Çünkü çok yakın tutunca kamera QR kodun tamamını okuyamayabilir.
QR Kod
...

Ücretsiz QR Kod Oluşturabileceğiniz Siteler!


  1. https://www.qrcode-monkey.com/
  2. http://tr.qr-code-generator.com/
  3. https://www.qrstuff.com/
  4. http://goqr.me/
  5. http://www.visualead.com/qurify2/tr/
  6. https://qrcode.littleidiot.be/

YORUM YAZ:

8 Yorumlar

  1. Güzel paylaşım işime yarayacak☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, faydalı olmasını dilerim. 🙂

      Sil
  2. Digital çağda daha fazla şeylere kafam basmamaya başladı ve kendimi veremiyorum artık. Yalnızca kendime lazım olacağını düşündüğüm şeylere merak ederek ilgilenmeye ve az da olsa bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühendislik okumamıza rağmen bizim de kafamız basmıyor bazen, teknolojinin hızına yetişemiyoruz 🙂 Rica ederim.

      Sil
  3. yanlış hatırlamıyorsam alzheimer hastaları kollarında qr kodlu dövme veya bileklik taşıyorlardı. Kaybolduklarında koldaki qr kodunu okutarak kaybolan kişinin adresine veya iletişim bilgilerine ulaşılıyordu. Konu güzel, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Qr kodun kullanıldığı en faydalı alanlardan biri bu sanırım. Yorumun için ben teşekkür ederim 😊

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..