Bajrangi Bhaijaan - Film Yorumu

Bajrangi  Bhaijan

Bu sene izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi de Bajrangi Bhaijaan filmi diyebilirim. Vizyona 17 Temmuz 2015'te girdi. Türü dram, yönetmeni ise Kabir Khan'dır. Filmde Salman Khan ve Kareena Kapoor gibi tanınan oyuncular var.

Konu : Pakistanlı dilsiz küçük bir kız çocuğu Hindistan'da kaybolur ve bir adam(Salman Khan) ailesine geri götürmek için bu çocuğa sahip çıkar.

ShahidaFilmde, dilsiz bir kız çocuğu(Shahida) annesi ile tedavi için Pakistan'dan Delhi'ye tren ile yola çıkarlar. Yolculukta bir sorundan dolayı tren mola verir. Herkes tren kalkana kadar biraz kestirir. Bu sırada kız trenin penceresinden gördüğü kuzuyu sevmek için annesinden izinsiz trenden iner. Bir anda tren hareket etmeye başlar. Küçük kız koşsa da trene yetişemez ve yabancı bir ülkede kaybolmuştur. Şehrin merkezinde iyi kalpli bir adamla(Salman Khan) tanışır. Adam babasının arkadaşının yanına çalışmak için gönderilmiştir ve onun ailesiyle kalmaktadır. Artık kız da onlarla birlikte yaşamaya başlar. Kızın ailesini bulmaya çalışırlar. Bir gün evde herkes Hindistan-Pakistan maçını izlerlerken kız da renklerini görüp Pakistan'ı desteklemeye başlar ve kızın Pakistanlı olduğu anlaşılır. Pakistanlı olduğu için kaldığı evdeki amca kızı evde istemez. Kızı ülkesine göndermesini ister. Pawan(Salman Khan) bazı olaylar yüzünden kızı ülkesine gönderemez ve kendi eliyle ailesine teslim etmeye karar verir. Ertesi gün kızla beraber Pakistan'a doğru yola çıkarlar.

Shahida
Pasaport alamadığı için pasaportsuz bir şekilde sınırdan Pakistan'a geçerler. Bir restaurantta yemek yedikleri vakit polis pasaportunu sorar ve olmadığını görünce casus diye tutuklar. Bir haberci de o sırada onları çekerek yayın yapıyordur. Sonra adam karakoldan kızı alıp otobüse binerek kaçarlar. Haberci de onları takip eder ve gizlice onların olduğu otobüse biner. Başta onları casus sanmıştır, ama konuşmalarını dinleyince gerçekleri öğrenir o da onlara katılır yola düşerler. Günlerce kızın evini bulmaya çalışırlar. Bir sürü iş gelir başlarına. En sonunda kızın 'Sultanpurlu' olduğunu öğrenirler. Otobüsle kızı evine götürürken yolda arama yapılır. Pawan(Salman Khan) polisleri oyalamak için onları peşine takıp koşar, haberci ve kız kaçar. İkisi beraber evi arıyordur. Kızın ailesi bulunmuştur, ama Pawan polisler tarafından yakalanmıştır. Pawan'ın suçsuz olduğunu anlayan polis işini tehlikeye atsa da onu karakoldan çıkarır.

Shahida
Pawan'ın kurtulması için haberci bir video çeker gerçekleri anlatır ve videoyu youtube'a yükler. Binlerce kişi videoyu izler ve duygulanırlar. Haberci videoda Pawan'ı Hindistan'a geçirmek için herkesin sınırda toplanmasını ister. Binlerce Pakistanlı sınıra gelip askerlere rağmen tel örgüleri yıkıp Pawan'ı Hindistan'a geçirirler. Pawan karşıya geçerken ailesiyle sınıra gelen Shahida onu görür ve koşarak tellerin oraya gelir. Ona bağırmak ister ama dilsiz olduğundan bağıramaz. Kendini zorlayınca dili çözülür ve amca diye Pawan'a bağırır. Shahida'yı duyan Pawan geri döner ve ona doğru koşar. Mutlu Son :)

YORUM YAZ:

9 Yorumlar

  1. Hikaye gibi geldi, sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özetleyeyim derken biraz uzunca olmuştu yazı ve kötü oldu sanmıştım. Bende beğendiğinize sevindim :)

      Sil
  2. filmi baştan sona kadar izledim çok güzel bir film olmuş pakistan ve Hindistan a olan tüm on yargilarinizin kaybolacagina garanti veririm mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
  3. filmi baştan sona kadar izledim çok güzel bir film olmuş pakistan ve Hindistan a olan tüm on yargilarinizin kaybolacagina garanti veririm mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hoş bir filmdi, şiddetle tavsiye ederim herkese :)

      Sil
  4. Hint filmleri zaten çok güzel oluyor bu da çok etkilendiğim bir filmdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salman Khan'ın filmlerini her zaman takip ederim, bu da çok sevimli bir filmdi :) Bende etkilenmiştim, yardımseverliliği çok güzel anlatmışlar.

      Sil
  5. 3 defa izlediğim ve hiç sıkılmadan izlediğim film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirin bir filmdi, tekrar tekrar izletiyor kendisini.

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..