İnsan Zihnini Kontrol Etmek Mümkün Mü?



Karşınızdaki kişinin düşüncelerini okumak ister miydiniz? 


Böyle birşeye mümkün değil diyebilirsiniz, fakat insanların düşüncelerini öğrenebildiğimiz bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İlginç yeteneklere sahip bazı insanların karşılarında duran kişilerin düşüncelerini okuyabildiği görülmüştür.

“Kimin zihninizi okuduğunu bilemezsiniz? Onun için her zaman pozitif olun.”

Bu yazımda zihin kontrol ve hipnoz konularından bahsediyorum. Ülkemizde de bu işlerle uğraşan bir çok uzman bulunmaktadır. Hipnoz ile neler yapılabilir görelim.

Hipnoz Nedir?


Hipnoz bilinçaltında gerçekleşen yüksek bir iletişim biçimidir. Sanılanın aksine uyumak değil, bir uyanıştır.

Hipnozun gerçek olduğu bilinmektedir, çünkü hipnoz halinde olduğunuzu ölçen cihazlar vardır. Hipnozda olduğumuz, beyninizde oluşan dalgalara göre anlaşılmaktadır.

“Hipnoz işe yarıyor, Transın gücü artık inkar edilemez...” - Stanford Üniversitesi

Kimler Hipnoz Olabilir?


Aklı yerinde olan yani şizofrenik vb. gibi hastalıklara sahip olmayan herkes hipnoz olabilir, fakat kimse sizi kendi isteğiniz ve izniniz dışında hipnoz edemez. Eğer sizi hipnoza alabiliyorsa bu demektir ki sizin bilinçaltınızda buna bir yatkınlık vardır. İstemediğiniz halde bir teröriste dönüştürülemezsiniz. Lakin bilinçaltınıza bu kavramlar gizliden gizliye iyi bir şekilde yerleştirilirse kötü sonuçlar doğabilir. Bu yüzden izlediğiniz veya dinlediğiniz içeriklere dikkat edin!

İnsan vücudu elektro kimyasal bir sistemdir. Bu yapıyı etkilemek çağımızda çok kolaydır. Bazı kimyasal maddeleri almış insanlara belirli komutlar verildiğin de sorgulamadan belirli bir süre boyunca bu komutları yerine getirdikleri gözlemlenmiş.

Kişi ikna ve telkinle istekleri dışında belirlenmiş bir davranışa yönlendirilebilir ve kişi psikolojik savunma mekanizmalarından mahrum bırakılarak, düşünce yapısı sarsıldığında ikna ve telkine açık hale getirilmiş olur. Bunların yapılabilmesi için beyin yıkama seansları, kimyasallar, elektromanyetik dalgalar ve hipnoz gibi yöntemler uygulanmaktadır.

Amaç, beynin normal dengesini yıkarak yepyeni bir yapı kurmaktır.

Her düşüncenin kendine ait bir elektromanyetik alanı vardır ve elektriksel bir alan oluşturur. Bu da varlığa yansımayı bekler. Belli bir potansiyele geldiği zaman nesnel dünyaya yansır. Bu açıdan düşünceler gerçekliğin tohumlarıdır denir.

Şuan ki bilgi çağımızda beyin kontrolü elektro manyetik dalgalarla yapılıyor. Yapılan bir deneyde kafasına elektrot koyulan bir boğaya uzaktan sinyal gönderilip düğmeye basılıyor ve kırmızı bir bezin peşinden koşan boğa birden duruyor ve tekrar düğmeye basılınca boğa tekrar koşmaya başlıyor. Herkesin bildiği gibi boğalar kırmızı renk görünce ona doğru koşarlar. Bakın, bir düğme ile koskoca boğayı nasıl da durdurabiliyorlar!

Bu bir insan veya hayvan olabilir, kimyasal maddeler, elektro manyetik dalgalar veya sözler ile canlılar hipnoz edilebiliyor.

İnsan ruhu insanın kavrayamadığı ve bilmediği bir çok özelliği barındırmaktadır. Örneğin; telepati adı verilen yöntemle bir başka insanın aklından geçenler okunabilmektedir. Durugörü adı verilen yöntemle, daha doğrusu bu bir yetenektir, bir kişinin yaşadıkları veya dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olay tıpkı bir film şeridi gibi görülebilmektedir.

İnsan ruhu zamana bağlı değildir. Bu nedenle bu kişiler geçmiş ve geleceği dini sınırlar içinde görebilmektedir ve yakın geleceğimiz hakkında bize bilgiler verebilmektedir. Çünkü bu kişiler sahip olduğu ruhani özelliklerini kullanabilmektedir. Ancak bu kabiliyetlere sahip insan sayısı da çok azdır. Yıllar önce benim de tanışmış olduğum biri vardı. Geçmişimde yaşadığım bazı olayları benden daha iyi bir şekilde anlatmıştı.

Amerika ve Rusya gibi ülkelerin bu kişileri CIA'de, istihbaratta veya suçluların yerini bulmada kullandığı tahmin ediliyor.

Şimdi size bu tip kişileri bulabileceğiniz bir site adresini vereceğim. Parapsikoloji çalışmaları yapılmak üzere oluşturulmuş bu site belki de dünyadaki tek örneği olabilir.

Sitede kayıtlı kişiler önsezilerini önceden siteye yazıyor. Mesela biri uçak kazası olacağını hissetti ise bunu siteye kaydediyor ve bu olay gerçekleştiğinde sitede önsezisi yayınlanıyor. Tahmin edilen olayın gerçekleşeceği zamanda belirtiliyor.

Site yayında ise buradan bakabilirsiniz: evrenindili.com

Büyük şehirlerde sosyal medyalardan da tanınan bir çok kişi hipnoz eğitimleri vermektedir. Alacağınız eğitimler gelecekte iş ve aile yaşamınızda olumlu etkilere sebep olacaktır. Eğitimleri almak isteyenler yüksek bir meblayı gözden çıkarmak zorundadır. Benim araştırdığım kadarıyla hipnoz eğitimleri 1000 tl ve 5000 tl arası değişiyor. Her eğitimin farklı müfredatı var. Kimisi hafta içi kimisi de hafta sonu 3-4 saat boyunca olabiliyor. Bir günde tamamlanan eğitimler de mevcut. Bunlarda yaklaşık 500 tl civarında olabiliyor.

Temel eğitimlerde, kişilere hipnoza alma becerileri kazandırılıyor. Hipnoz eğitimleri ile bireylerin mental değişimi ve psikolojik sorunlarının iyileştiği gözlenebilmiştir.

Telkin nedir?


Telkinin sözlük anlamı bir duyguyu, bir düşünceyi aşılamak, belleğine sokmaktır. Bir kişinin bir başka kişi üzerindeki etkisi değildir. Aslında etkiler, ama kişinin içindeki duygulara göredir. Yazının başında da dediğim gibi yapılan bir telkin duygu olarak size ağır basıyorsa siz onu yaparsınız, fakat birisini öldürmek için yapılan bir telkin, eğer içinizde böyle bir duygu yoksa sizi etkileyemez. Sadece telkin sizin içinizde olan duygularınızı ortaya çıkarmaya çalışır.

Bu yöntem nerelerde kullanılabilir? Siyasette, şarkılarda, filmlerde, reklamcılıkta kullanılabilir. Bir milletvekili de kendi düşüncesini bizlere kabul ettirebilmek için bu yöntemlerden faydalanabilir ve televizyonlar yoluyla halkımız etki altına alınarak başka kişiliklere dönüştürülebilir. Ne kadar etik olur orası tartışılır. Farkında olmasak da hayatımızın her anında telkinlere maruz kaldığımız olmuştur.

Hipnoz Ne İşe Yarar?


Hipnoz ve telkin yöntemleri işlerinizde başarıyı artırabilir, daha mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. Yazımda bahsetmediğim başka bir alan olan 'NLP' teknikleriyle de ezberleme yeteneğinizi artırabilirsiniz. Buna biraz zaman ayırmıştım fakat başarılı olamadığımı belirteyim.

Hipnoz, telkin gibi eğitimlerin genelde usta çırak yöntemiyle öğrenilmesi gerektiği söylenir. Yani tek başınıza çok az yol alırsınız.

Spor takımlarının ünlü oyuncuları, liderler, sanatçılar ve farklı branştaki kişilerin birçoğu hipnoz desteği almaktadır. Özellikle de televizyon yayını yapanların öğrenmeleri gereklidir, çünkü milyonlarca kitleye hitap ettiklerinden insanları olumlu veya olumsuz etkileyebilirler.

Bu teknikleri en çokta reklam sektöründe kullanıyorlar. Mesajları sürekli tekrarlayarak beyninizde iz bırakıyorlar ve siz de ürünü satın alma hissi oluşturuyorlar.

Benim bu yazımda anlattığım tüm teknikler zihin kontrol için en basit yöntemlerdi. Tahminen, devletlerin bizim bilmediğimiz, aklımızın da alamayacağı birçok tuhaf araştırmaları ve projeleri mevcuttur.

Tanınan hipnoz eğitmeni ve mentalistlerin bazılarını biraz araştırdım. Detaylı olmasa da sizlere onlardan bahsetmek istiyorum.

Lior Suchard?



Bu kişiyi Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasından tanıyanlarımız olabilir. Lior SUCHARD ilk sıralarda gelen bir mentalisttir. Kendisi İsrail Tel Aviv'lidir. Bill GATES, Bill CLINTON, David BECKHAM ve Leonardo DiCaprio gibi ünlülere gösteriler yapmıştır.



Mehmet Başkak?


Kendisi Malatya'da doğmuştur. Hipnoz uzmanı ve uzman klinik psikologdur. Ülkemizde birçok üniversitede gösteriler ve konuşmalar yapmıştır.


Dr. Milton Hyland Erickson?



Amerika'nın Nevada eyaletinde doğmuştur. Dünyanın en önde gelen hipnoz uygulayıcısı ve öğretmeni olarak bilinir.

Erickson yemek yerken, tuz gerektiğinde bunu kimseye söylemeden de onların bile farkına varamayacağı bir şekilde tuzu birilerinin elinden almayı başarırdı. Sofrada bulunanlardan biri ne olduğunu anlamadan ve bunu niye yaptığını anlamadan birden bire kendini Erickson'a tuzu uzatırken bulurdu. O, büyük bir ustalıkla konuşmalarının içine "tuzu bana uzatır mısın" telkinini gizlice yerleştirirdi. Bu gizli telkini, tuzu uzatan kişinin bilinçaltı algılamaktadır.

Tavsiye Belgesel

- Brain Games(Zihin Oyunları - Nat Geo Belgesel Serisi)

Tavsiye Kitaplar

- Milton H. Erickson ile Terapi Semineri
- Bilinçli Hipnoz - Ali Eşref Müezzinoğlu
- Akıl Okuma Sanatı - Henrik Fexeus
- İkna Dehası - Stuart Diamond
- Incognito - Beynin Gizli Hayatı

YORUM YAZ:

4 Yorumlar

  1. Çok enteresan bir konu hipnoz aynı zamanda biraz korkunç da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinin kontrolü altına girerseniz evet korkunç olabilir :)) Ama ilginç bir konu hipnoz.

      Sil
  2. Mumkun olsaydı, felaket olurdu diye dusunuyorum😄 ben geldim, hadi bakalım... sevgiler🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ortalık karışabilirdi :) hoşgeldiniz, sevgiler.

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..