Bizim Köyün Şarkısı - Film Yorumu

Bizim Köyün Şarkısı
Bizim Köyün Şarkısı

İstanbul'da yaşayan Çınar, geleceğin müzisyenleri yarışmasına katılmak ister. Babasına müzik grubuna seçildiğini müjdelemek için gelirken bir bakar evlerindeki tüm eşyalar hacizden dolayı götürülüyor. Ortağı yüzünden işi batan babası da ev-ocak kalmayınca köylerine döneceklerini söyler. Hayalleri yıkılan Çınar ve zeki kız kardeşi bir köyleri olduğunu da bu sırada öğrenmiş olurlar. Yıllardır tanımadıkları dedeleriyle tanışırlar. Çınar ve Zeynep köyde tüm sınıfların bir arada olduğu bir okula yazılırlar. Fakat Çınar, İstanbul'dan köy hayatına dönmenin etkisiyle sınıf ortamından, arkadaşlarından ve köy hayatından memnun değildir.

Çınar kendisinden küçük bir amcasının olduğunu öğrenir. Bu minik amca filmde en sevdiğim karakterdi. Bücür boyuyla sürekli Çınar'a yeğenim yeğenim diyerek dolanıyor. Çok tatlı bir çocuk.. Çınar'ın amcası, ona gitar alabilmek için etinden et feda eder. Bakarlar yarışmaya katılabilmek için para lazım, amcaya sünnet düğünü yaparlar..

Köyde kurdukları müzik grubu için artık yarışmaya katılabilecek parayı toplamışlardır. Ama grupta solist olan kız kekeme olduğu için Çınar tüm toplanan parayı onun tedavisi için verir. Artık müzik yarışması yalan olmuştur.

Zeki kız kardeşi sayesinde sonradan elde ettikleri para ile yarın ki yarışmaya yetişmeye çalışırlar, fakat ne uçak bileti vardır ne de o akşam yola çıkacak bir otobüs. Dedelerinin aklına bir fikir gelir. Köyde içine tavukların yuva yaptığı, hurda olarak duran otobüsü tamir eder. Köylülerde otobüsü bi güzel boyayıp temizlerler. Şimdi yola çıkmamak için hiçbir neden kalmamıştır.

Son saniyelerde yarışmaya yetişen çocuklar, yarışmayı birinci olarak kazanırlar. Babasının da ortağı yakalanır ve İstanbul'da ki evlerine geri döneceklerdir. Köye ilk geldiklerinde ne köyü ne de arkadaşlarını seven Çınar, şimdi köyden ayrılmak istemez. Çünkü arkadaşlarıyla bir aile olmuş ve bu hayattan çok memnundur.



Filmin çocuk filmi olduğunu bilmeme rağmen gidip izledim. Çoğu esprilerde komikti bence. Küçük büyük herkes izlesin. Hem duygusal hem komik, sıcacık bir film olmuş. Verdiğim bilet parası helali hoş olsun :)

Filmde en beğendiğim espri..
Üç kişi oturdukları sırada, Çınar'ın sağında oturan ikiz kızlardan biri iyi kalpli, solundaki de kötülüğü temsil ediyor. Çınar bunların çenesinden bunalır, ya siz melekle şeytan mısınız derken, iyi kız nerden bildin ben Melek der, öbürü de beni bilemedin ben Şeyma der =)

Bu çocuklardan büyük sanatçılar çok şey öğrenebilir. Filmlerin birçoğu, insanları güldürmeyi başka yollardan yapmaya çalışıyor ve olmuyor maalesef. El hareketleri ve küfür itici, komik değil.. Umarım bu tarz komediler yok olur gider..   

İlkokul çağlarında çocuklarınız varsa saçma sapan, faydası olmayacak filmelere götürmek yerine, böyle tatlı, arkadaşlığı, aile kavramını anlatan yerli bir filme götürmenizi tavsiye ederim. Filmdeki tüm çocukların oyunculuk yetenekleri de bi harikaydı onu da söyliyim.

Film fragmanı:

Film fragmanı 2:

Film şarkısı:

Kamera arkası görüntüleri:

YORUM YAZ:

8 Yorumlar

  1. Filmin fragmanını izledim de ne kadar hoş bir filmmiş bu. Böylesi çocuk filmlerine ve oyuncularına daha çok yer verilmeli. İzlemek isteyebileceğim filmlerden gerçekten. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğiniz de mutlu ayrılacağınız filmlerden. Ben oyunculara hayran kaldım valla, bu ekibin çoğu "Güldüy Güldüy Show" dan olduğu için de şu sıralar bu TV programını izliyorum :) Güzel yorumunuz için teşekkürler =)

      Sil
  2. Özellikle çocuklu aileler bu filmi kaçırmamalı bence. Hem eğlenceli hem öğretici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, film çocuklara güzel ahlak aşılıyor.

      Sil
  3. Çocuklu aileler için öneririm. Ama yazıya keşke bir puanlama eklesediniz güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 üzerinden 8 diyim öyleyse :) diğer paylaşımlarda eklerim, madem merak ediliyo puanlama =)

      Sil
  4. Anlattıkların yetti kardeşim. Bu film izlenir 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif çocuksu bir film kaçabilir, ama ben çok beğendim. Senin de beğeneceğini düşünüyorum.🙂

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..