Proje Yönetimi İçin Faydalı Uygulamalar

Proje Yönetimi
Proje Yönetimi

Eğer bir projeye sahipseniz ve projenizi en iyi şekilde yönetmek istiyorsanız bu çok kolay olmayacaktır. Fakat yazıda bahsedeceğim uygulamalarla projelerinizi daha kolay yönetebilirsiniz. Peki projelerimizi daha kolay nasıl yönetebiliriz?

Geliştirilmiş birçok proje yönetim sistemi vardır. Bu sistemlere çok yabancı sayılmayız aslında. Evde annelerimizin buzdolabına yapışkan kağıtlarla notlar yapıştırdığını görmüşüzdür.(Çokokrem kutusundan peynir çıktığını da gördük malesef..) İşte bu sistemler de aynen annelerimizin plan mantığıyla çalışıyor. Yapışkan kağıtların web hali ve gelişmişi diyebiliriz.

İlk olarak proje adınızı yazıp ve altına da istediğiniz görevleri, işlerin ne zaman biteceğini kaydederek başlıyabilirsiniz. Arkadaşlarınızı mail yoluyla proje takımınıza davet edebilirsiniz.

Şimdi sizlere proje yönetimi için birkaç site ve uygulamadan bahsedeceğim.

1) Trello
Her şeyi organize etmenin Ücretsiz, Esnek ve Görsel yolu.
Projenizde arkadaşlarınızla takım kurup görev paylaşımı yapabilirsiniz. Takım arkadaşlarınızın projedeki ilerleyişini izleyebilir, eğer aksaklıklar varsa, proje bitiş tarihinde uzama olmaması için önlemler alabilirsiniz.

2) Asana
3) Basecamp
Sloganları: Birlikte Çalışmanın Kolay Yolu.
Ücretli.

Sonuç olarak, bu uygulamalar sayesinde projenizin yüzde kaç ilerlediğini, ekibinizin nasıl çalıştığını ve aksaklıkları iyi bir şekilde takip edebiliyorsunuz. Eğer bir müşteriye sahipseniz, projenizi zamanında teslim ettiğiniz de müşteriniz sizden fazlasıyla memnun kalacaktır. Projenin aksayıp gecikmesini hiçbir müşteri istemez.

Bu programların dışında 2 programı daha eklemek istedim, Evernote(ücretsiz) ve Wunderlist(ücretsiz). Günlük hayatımızda da yardımcı olabilecek programlar.

1) Evernote
Bu uygulama ile yine proje yönetimi yapabilirsiniz hemde daha iyi. Ayrıca başka şeylerde yapabilirsiniz. Mesela ben ne için kullanıyorum, derslerimle alakalı beğendiğim yazıları ve fotoları kırpıp bunun içine gönderiyorum. Ayrıca kategoriler yapıp, notlar ve yorumlar yazabiliyorsunuz. Chrome tarayıcınıza Evernote eklentisi yükler iseniz, daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.


2) Wunderlist
Wunderlist bu yazdığım uygulamalardan daha sade ve daha kullanılışlı gözüküyor. Bu uygulamada yapılacaklar listenizi hazırlayabiliyorsunuz. Alt görevler, notlar ve dosyalar(ses,resim vb.) ekleyebiliyorsunuz. En beğendiğim yanı hatırlatıcısı olması. Bana anımsat bölümüne tarih girdiğinizde zamanı gelince size mail atarak hatırlatma yapıyor.

YORUM YAZ:

4 Yorumlar

  1. Evernote kullandığım en iyi uygulamalardan. Gerçekten harika, pro sürümünü kullanıyorum ben pro sürümünü kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde kullandığım en iyi uygulamalardan. Evernote uygulaması hayatıma bir düzen getirdi diyebilirim :) Basit ama çok yararlı bir program. Şimdilik ücretsiz sürümü de işlerimi fazlasıyla görüyor. Bakalım, ilerde pro sürümüne ihtiyacım olursa geçerim sanırım.

      Sil
  2. Diğerlerini bilmiyorum ama evernote alanında uzman bir uygulama diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleri genelde yazılımcılara yönelik programlar, ama Wunderlistte günlük işlerde kullanılabilir.

      Sil

Uyuyan Bir Adama Sadece Rüyalar Gelir..